Om EJ:s Hälsokost

MER ÄN 30 ÅR I HÄLSANS TJÄNST

Eivor Jacobsson (EJ) från Brunflo startade EJ:s Hälsokost 1983. Eivor, som i många år arbetat som apotekare ”sadlade om” och satsade på hälsokost tillsammans med maken Rolf. De odlade själva grönsaker och rotsaker som de sedan sålde i butiken. De odlade BIODYNAMISKT i den egna trädgården och på arrenderad mark. Butiken hade efter några år ett stort antal trogna stamkunder, både på grund av det fina och unika utbudet samt de goda parkeringsmöjligheterna på Brunflovägen.

Efter 16 år (1998) beslöt sig Eivor att sälja rörelsen, hon var då ålderspensionär sen några år. Jag fick då chansen att förverkliga en dröm. Efter 10 år som tjänsteman inom landstinget ville jag nu syssla med ngt. som låg mig varmt om hjärtat och intresserat mig länge. Jag förvärvade butiken och fick några veckors praktik hos Eivor innan hon drog sig tillbaka. Lotta kom in som praktikant under hösten samma år.

Efter ett år på Brunflovägen och många nya kunder, bestämde vi oss för att söka ett mer centralt läge för butiken. Vi fastnade för ”Sani`s” gamla lokal på Kyrkgatan 74,med goda parkeringsmöjligheter. Där finns vi kvar än idag. Allt eftersom butiken växte i rask takt anställdes Malin 2001, och därefter även Marion, Margareta och Ingela.

Vi kallar oss för LIVSSTILSBUTIK och vill erbjuda produkter som strävar mot en gemensam hållbar framtid.  Vi har alltid haft ett stort utbud av ekologiska och biodynamiska livsmedel, mat med näring, som är en av de viktigaste grunderna för ett friskt liv. På den traditionella hälsokostsidan satsar vi på tillskott av hög kvalitet och naturkosmetik utan kemikalier.  I vår Eko Lek avdelning hittar du giftfria produkter till barn. Bla. pedagogiska träleksaker, nappar, pyssel, spel, matförvaring & presenter. Ett EKOVARUHUS helt enkelt!

Välkommen in till oss!

Yvonne Strömberg

PS. Lotta och Malin är numera delägare i butiken. Deras och personalens engagemang och drivkraft betyder idag mycket för butikens utveckling DS.